II. fokú hőségriasztás

Készült: 2016.06.24. | Írta: MFTK Egyesületi Tag

Az Országos Tisztifőorvos 2016. június 23. (csütörtök) 00 órától 2016. június 26. (vasárnap) 24 óráig II. fokú hőségriasztást adott ki.

A Nemzetgazdasági Minisztérium Munkafelügyeleti Főosztálya (a továbbiakban: Munkafelügyeleti Főosztály) felhívja valamennyi munkáltató figyelmét a munkavállalók egészségének és biztonságának védelme érdekében szükséges megelőző intézkedések megtételére.

A Munkafelügyeleti Főosztály 2016. június 17-én, a hőség munkavállalókra gyakorolt kedvezőtlen hatásaival és a szükséges megelőző intézkedésekkel kapcsolatban tájékoztató anyagot (közleménybe foglalt ajánlások) tett közzé honlapján.

A Munkafelügyeleti Főosztály azt javasolja, hogy az elkövetkező napokban mindenki fokozottan tartsa be a jól ismert tanácsokat: a hőség idején sok folyadékot fogyasszon, 11.00-15.00 óra között lehetőség szerint ne tartózkodjon napon, óvja fejét, testét a tűző naptól.

A bárki által igénybe vehető légkondicionált helyiségek listája elérhető a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság weboldalán (www.katasztrofavedelem.hu).